start

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük “A félegyházi Petőfi-kultusz digitális forradalma” című adatbázisban, amit a Petőfi 200. Emlékévhez kapcsolódóan hoztunk létre intézményi összefogással.

Az adatbázis számos területre ad betekintést, arra törekszik, hogy olyan kiskunfélegyházi életutakat, intézményeket, kultusz ápolókat mutasson be, akik Petőfi Sándorhoz kapcsolódnak.

A platform egy méltó összegzés 150 év kutatási eredményének, publikációnak, a kiskunfélegyházi Petőfi-kultusznak, a félegyházi Petőfi - kutatók és kultusz ápolók munkájának.

Az adatbázis nemcsak kultúrtörténeti információkat biztosít. Kiemelten fontos feladata, hogy Ön, a felület használatával, hitelesen tájékozódhasson, kutathasson a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun megyei Levéltár Kiskunfélegyházi részlegében fellelhető Petőfihez és kultuszához kapcsolódó iratok fondjegyzékében, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár könyv- és folyóirat állományának nyilvántartásában és a Kiskun Múzeum könyvtárának, iratanyagának jegyzékeiben is, ami a költőhöz és korához, félegyházi kötődéséhez kapcsolódik.

Emellett a platformon megtalálhatja azt az unikálisnak számító Hegyesi-gyűjteményi részt is, mely az 1848/49-es forradalom és szabadságharchoz köthetőek.

Adatbázisunkban időt töltve bepillantást kaphat városunk történetének és gyűjteményeinek picinyke részébe, kutathat, engedélyt kérve, bővítheti tudását Petőfiről és koráról.

Tartalmas időtöltést kívánunk!

  • start.txt
  • Utolsó módosítás: 2022/09/29 22:43
  • szerkesztette: kiskunadmin